Amb l’arribada del bon temps les activitats a l’aire lliure es multipliquen, en aquest sentit, l’Ajuntament de Badalona ha permès, com cada estiu, la instal•lació de guinguetes a la platja. Com a novetat d’aquest estiu se’n ha instal•lat una a la Platja dels Pescadors, enfront l’estàtua de Roca i Pi, ara descongestionada de les barques de pesca que s’hi amuntegaven abans de la construcció del port. Aquests establiments, segons la normativa, poden romandre oberts fins les 3 del matí, fet que ha aixecat crítiques entre els veïns queixosos del soroll i la música que han de suportar.
Anar a prendre una copa en aquests indrets és una bona manera de passar les nits d’estiu, podent gaudir d’un clima benigne com el nostre. A més, la seva bona ubicació, i el bon ambient que s’hi respira, han donat certa notorietat al local en les seves primeres setmanes d’obertura. No obstant, i en aquest cas, degut a la seva ubicació, la proximitat de l’establiment al habitatges de la Rambla i carrers adjacents, ha causat la desaprovació d'alguns veïns i al mateix temps han generat debat entre partidaris i detractors de la mateixa.
Veient l’exemple d’altres ciutats en la gestió d’aquests establiments, Mataró en pot ser un bon exemple, resulta evident que les condicions de la seva platja son diferents de la nostra, i la ubicació dels habitatges molt més allunyada, permet el seu funcionament sense problemes en platges urbanitzades, i al mateix temps, la seva contaminació acústica resulta inferior.
Sembla per tant, que s’imposa una solució de consens a la problemàtica generada, i de la que l’Ajuntament n’ha de prendre bona nota, una solució de sentit comú, que passa per la ubicació d’aquests establiments, en la mesura del possible, en zones de platja allunyades dels edificis o en cas contrari, una disminució evident dels decibels. La platja és un espai únic de la nostra ciutat que cal aprofitar la major part del temps possible, i del que cal fer-ne un ús acurat i racional en benefici de tots.